Samtal om framtidens arbetsplats fortsätter

Ett nytt koncept för att dela erfarenheter över branschgränser har visat sig vara framgångsrikt. – Vi planerar redan att bjuda in fler engagerade och intressanta personer till vårt forum, säger Petra Mann, studiochef för inredningsarkitekterna på Tema.

Petra Mann, studiochef för Temas inredningsarkitekter och inredningsarkitekten Karolina Hammar har startat upp ett samtals om framtidens arbetsplats. Det första samtalet ägde rum på innovationsmyndighetens Vinnovas lokaler och på gästlistan fanns förändringsledare, fastighetsägare, projektledare, HR-expert samt expert inom IT-lösningar. Utgångspunkter i samtalet var Skanskas och Vinnovas resa från traditionellt till aktivitetsbaserat kontor.

– Med konkreta exempel från Skanskas och Vinnovas resa diskuterade vi utmaningar och möjligheter för framtidens arbetsplats. Alla bidrog med kunskap och tankar utifrån sin egen erfarenhet och infallsvinkel. Vi var alla överens om att samtalet skulle fortsätta, berättar Petra Mann.

För några veckor sedan tog Anders Bohlinder på Fujitsu över stafettpinnen och bjöd in gänget till en ny träff till deras huvudkontor i Kista.

Den här gången var utgångspunkten i samtalet Fujitsus resa från traditionell till aktivitetsbaserad arbetsplats. Anders, som är skicklig på innovativa IT-lösningar, berättade om hur förändringen av arbetsplatsen och arbetsprocessen driver utvecklingen framåt. Efter ett livligt samtal med många frågor, tankar och reflektioner avslutades träffen med en rundvandring på Fujitsus kontor.

– Det här initiativet är grundat i en önskan att dela yrkesmässiga erfarenheter. Konceptet har visat sig vara både uppskattat och framgångsrikt. Nu ser vi fram emot nästa samtal som Skanska planerar att anordna. Dessutom planerar vi redan att bjuda in fler engagerade och intressanta personer till framtida möten, avslutar Petra.

Temas inredningsstudio i Stockholm är specialiserad på aktivitetsbaserade kontor och förändringsprocesser. För mer information, kontakta [email protected]

Läs om samtalet om Skanskas och Vinnovas resa från traditionellt till aktivitetsbaserat kontor


Rundvandring på Fujitsus kontor.


Anders Bohlinder visar Fujitsus bokningssystem av mötesrum.