Uppdatering av Visby flygplats

Visby flygplats

  • Kund:Swedavia
  • Tjänster:Arkitektur
  • Kontakt:Sebastian Stein
  • Projekttid:2016-2018

Visby flygplats rustas upp och byggs ut i och med ett ökat antal resande. Tema är arkitekt i flertalet etapper.

Under 2016 skapades BRA-Flyg´s lounge samtidigt som en större säkerhetskontroll anlades och Swedavias backoffice byggdes om. Loungedelen uppdaterades med en ny informationsdisk, sittplatser och plats för kaffeautomat på mindre yta för att ge mer plats för ökat flöde av resenärer i avgångshallen.

Även den nya förbindelsegången byggdes om under samma etapp. En tidigare plottrig och trång passage öppnades upp och fick ett rymligare och renare intryck. Alla ytor förnyades förutom det befintliga stengolvet. Ljusinsläpp till den annars mörka säkerhetskontrollen skapades i mellanväggen till passagen. Säkerhetskontrollen har byggts om och är betydligt rymligare.

Den gamla restaurangen tog för mycket plats och fungerade inte längre i flygplatsens nya flöden. Säkerhetsföreskrifter gör det svårt att driva en genomgående verksamhet på båda sidor av säkerhetskontrollen. En kafédel har skapats inne i gaten där Espresso House etablerade sin verksamhet i juni 2018.

Uppfräschat kommunikationsstråk mellan avgående och ankommande flyg.

BRA-Flygs lounge med informationsdisk.

Temagruppen är

en del av PE

Vi förnyar oss lite

Nu är vi nämligen en del av PE, vilket innebär att du får tillgång till ännu mer kompetens inom samhällsbyggnad och industri. Välkommen till pe.se om du vill veta mer.

Nu får du tillgång till ännu bredare kompetens. Läs mer på pe.se