50-tals flört i Norrområdet

Norrområdet, Visby

Norrområdet, Visby

  • Kund:Gotlandshem
  • Tjänster:Arkitektur
  • Projekttid:2015-2017

Norrområdet består av flerfamiljshus som byggdes på 50-talet och har sedan dess varit hyresrätter. Området består av ett 15-tal byggnader i samma stil, ursprungligen putsade i olika kulörer, men med variationer i detaljerna, bland annat i entréernas utformning. Vissa var indragna, andra något utbyggda och ytterligare några klädda med kakel eller tegel. På 70-talet, kläddes alla byggnaderna med fasadskivor i tre kulörer – gult, brunt och vitt.

Vårt uppdrag på beställning av Gotlandshem, var att färgsätta hela området på ett inspirerande sätt. Därtill designa nya skärmtak över entréerna och byta aluminiumpartierna i entréerna till ekpartier. Fasadskivorna revs, byggnaderna tilläggsisolerades och putsades återigen med en flört till 50-talet. De varierande entréerna som varit täckta av skivor även dem, återskapades för att reflektera ursprunget.

Renoveringen pågick 2015-2017.

 

Temagruppen är

en del av PE

Vi förnyar oss lite

Nu är vi nämligen en del av PE, vilket innebär att du får tillgång till ännu mer kompetens inom samhällsbyggnad och industri. Välkommen till pe.se om du vill veta mer.

Nu får du tillgång till ännu bredare kompetens. Läs mer på pe.se