Nytt koncept för Folktandvården

Folktandvården, Stockholm

  • Kund:Folktandvården
  • Tjänster:Inredningsarkitektur
  • Kontakt:Katharina Haasis
  • Projekttid:2014-2015

Folktandvården ville skapa ett modernt kontor som signalerade företagets kärnvärden men som skilde sig från Folktandvårdens mottagningar. Tema fick i uppgift att skapa ett nytt gestaltningskoncept och en utformning baserat på verksamhetens behov. Utmaningen var att skapa en miljö med plats för stora sammankomster – medarbetare från hela Sverige besöker huvudkontoret för konferens och utbildning – och samtidigt en lugn och akustiskt bra miljö för koncentrerat arbete. Tillsammans med medarbetarna på Folktandvården diskuterade vi olika alternativ för att hitta en balans mellan de olika kontorets olika zoner – arbetsplatser, mötesytor, reception, konferensrum, pentry och matsal. Resultatet blev en väl avvägd miljö med stora sammanhängande mötesytor samt ett nytt färgkoncept baserat på Folktandvårdens grafiska profil. Lösningen är mycket uppskattad av både besökare och de som arbetar dagligen på kontoret.

Resultatet blev en väl avvägd miljö med stora sammanhängande mötesytor samt ett nytt färgkoncept baserat på Folktandvårdens grafiska profil.

Möbleringsplan

”Utmaningen var att skapa en miljö med plats för stora sammankomster och samtidigt en lugn och akustiskt bra miljö för koncentrerat arbete.”

Temagruppen är

en del av PE

Vi förnyar oss lite

Nu är vi nämligen en del av PE, vilket innebär att du får tillgång till ännu mer kompetens inom samhällsbyggnad och industri. Välkommen till pe.se om du vill veta mer.

Nu får du tillgång till ännu bredare kompetens. Läs mer på pe.se