Absolut Vodka Home

Nytt besökscenter i Åhus

Absolut Vodka Home

Nytt besökscenter i Åhus

Absolut Vodka, Åhus

  • Kund:Absolut Vodka
  • Tjänster:Inredningsarkitektur
  • Omfattning:2017-2018
  • Kontakt:Petra Mann

Under fyra år har Absolut Vodka drivit ett tillfälligt besökscenter i anslutning till sin fabrik i Åhus. Vodkas Visitor Center har tagit emot besökare under sommartid men tidigare inte gett besökare inblick i produktionen. Nu finns möjligheten att ta del av Absolut Vodkas spännande historia och även till provsmakning av Vodka Cocktails. Det nya besökscentret i Åhus förväntas locka upp till 120 000 besökare per år. Genom ett tidigare samarbete mellan uppdragsansvarig arkitekt, Beat Senn Arkitekter, och Tema i Malmö fick Temas inredningsarkitekter rollen som ansvarig inredningsarkitekt för projektet.

Anläggningen blir en gammal villa från tidigt 1900-tal som ligger intill vodkafabriken. Villan renoveras och anpassas till det nya besökscentret som kommer att innehålla utställningar med guidad rundvandring, bardel och avsmakning, restauranger och en butik.

Tema tog fram tidstypiska material och ytskikt för alla rum i ett första steg som sedan presenterades på plats i Åhus inför Pernod Ricards reklambyrå (stationerad i Los Angeles och Stockholm), Beat Senn Arkitekter samt representanter från The Absolut Company.

Den 4 augusti 2018 öppnar Absolut Vodka Visitor Center för allmänheten.

Läs mer på 24 Kristianstad > 

Temagruppen är

en del av PE

Vi förnyar oss lite

Nu är vi nämligen en del av PE, vilket innebär att du får tillgång till ännu mer kompetens inom samhällsbyggnad och industri. Välkommen till pe.se om du vill veta mer.

Nu får du tillgång till ännu bredare kompetens. Läs mer på pe.se