2017 – ett händelserikt år

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder och samarbetspartner. Tack för fina samarbeten och alla fantastiska projekt.

Vår julgåva 2017 går till SOS Barnbyar för att fler barn ska få en trygg och kärleksfull uppväxt. Med ett urval av årets många framgångsrika projekt och roliga händelser tackar vi våra kunder och samarbetspartners för 2017!


Hälsningar från oss alla på Tema, genom Lotta Werner Flyborg, Vd Tema

Till Luleås nya stadsdel Kronandalen ritar Tema områdets parker – en sekvens av olika gröna rum med varierande karaktär, upplevelser och funktioner.

Ångströmlaboratoriet är ett av Uppsala Universitets större anläggningar som nu får en tillbyggnad bestående av två delar. Tema vann med sitt förslag ett parallell uppdrag 2011. Läs mer >

Arrowhead Game Studios flyttade in i sina nya lokaler under sommaren. Temas inredningsarkitekter är specialiserade på att utforma varumärkesbyggande, funktionella och hållbara kontor. Swedavia, Preem, Arrowhead Game Studios och Holistic anmälde sina kontor till tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2017. Läs mer >

Tema har tagit fram förslag på en ny ridanläggning i Borlänge.

Med nya kontoret Swedaviahuset på Stockholm Arlanda Airport har Tema skapat ett landmärke och en mötesplats för alla inom Swedavia. Läs mer >

Återkommande runda-bords-samtal är ett lyckat aktivitetsbaserade arbetssätt där vi bjuder in nyckelpersoner såsom fastighetsförvaltare, HR, projekt/förändringsledare, arkitekter.

Landskapsarkitekterna på Tema har tillsammans med Andreas Martin-Löf arkitekter och Oscar Properties vunnit markanvisningstävlingen för Kvarnbergsterrassen i Gustavsberg.

Vi har gestaltat Tyréns tillbyggnad (i mitten av bilden) vid Dockan i Malmö. Planerad inflyttning 2019. Lokalen utökas med 170 nya arbetsplatser, butiker och ett geotekniskt labb.

Vi har välkomnat nya stjärnor till Tema under året. Bland annat (från vänster) landskapsarkitekt Isabel Johanson, arkitekt Malin Nylander och planarkitekt Hanna Fürstenberg Danielson.

Folkets Park i Sundsvall ingår i det område som kommer att bli stadens framtida stadskärna. Temas förslag fokuserar på grönska, hållbarhet, människors rörelsestråk, trafik på människans villkor och en starkare stadskärna. Läs mer >

Matematikträdgården vid Tekniska museet i Stockholm invigdes i september. Läs mer >

Vi har under året haft flera trevliga event där studieresor till både Zürich . . .

… och Lissabon var två höjdpunkter.

Därtill Räkan i Uppsala och nyligen Skinkmackan i Malmö. Vi höll oss i form, bland annat med löparkvällar och Midnattsloppet som final, i gemensamt arrangemang med Projektengagemang.

Vi har fått en nytt namn på Vd-posten, Lotta Werner Flyborg, som tillträdde i juni. Under hösten integrerades PE-bolag in i Tema på flera orter.

Vi ser fram emot ett nytt spännande år under 2018. Vi har många fantastiska projekt på gång. För att nämna några:Tema utformar Absolut Vodkas nya Visitor Center i Åhus. Kvarteret Sjösättningen för Skanska i Malmö, en nybyggnad av förskola och vårdboende. Ett samarbetsprojekt inom koncernen är Tomtebodaskolan i Stockholm, en ny-och ombyggnad av befintliga fastigheter samt ny skolgård. Ett nytt projekt från Sisab är Bergholmsbacken, ett område mellan Skarpnäck och Bagarmossen. Kastellparken i Uppsala är ett nytt gemensamt projekt tillsammans med Nova Mark.

God Jul och stort tack till våra kunder och samarbetspartners för 2017!